LogoLCIn Nederland was er officieel sprake van een hittegolf en hebben wij te maken met een droge en warme zomer.
Ondanks deze warmte is de wedstrijdcommissie druk bezig met de jaarkalender 2019. Daarnaast zijn we ook bezig met de indeling voor het nieuwe seizoen van de landelijke competitie. Het afgelopen seizoen van de landelijke competitie was weer een top seizoen, mooie wedstrijden, leuke mensen, goede locaties en voor ons weer een aantal leermomenten.

Naast positief en negatief kritiek hebben we ook tips, vragen en veel complimenten gekregen. Hieruit blijkt dat de landelijke competitie niet een kant en klare competitie is. Jaarlijks zullen er aanpassingen gedaan moeten worden.

Ook voor het komende seizoen hebben we een wijziging moeten maken, in dit geval de indeling van de divisies.

Er hebben zich jammer genoeg 3 teams teruggetrokken voor het seizoen 2018-2019, t.w: Haarlem 2, Utrecht 3 en DKCB uit Brummen.

Gelukkig zijn er ook weer een aantal teams bijgekomen, nl. ’t Noorden (BKC), Val Umme, Winterwijk 2 en Winterwijk 3. Utrecht en Haarlem hebben samen 1 team geformeerd en die gaan verder onder naam Team Regio West.

Dit aankomende seizoen start in september en loopt door tot november 2019. Alle divisies gooien 8 wedstrijden.

Er is een wijziging in het reglement m.b.t. het wisselen van spelers:

  • Je mag 2 wissels inzetten.
  • Een speler die nog niets heeft gegooid mag sowieso worden vervangen en mag ook later weer invallen. Dit telt niet als een wissel.
  • Een speler die wel al ballen heeft gegooid voor de lopende competitie mag natuurlijk ook worden gewisseld maar die mag niet meer terug komen. (Deze wissel wordt wel geteld als wissel)

Wij verzoeken u de namen van spelers door te geven vóór 26 augustus.

Wij hebben voor het komende seizoen een wijziging aangebracht in de divisies. Waren er eerst 3 divisies, gaan we vanaf nu verder met 5 divisies.

Divisie 1: MKB 1 – De Bargen – Haarlem 1 – Alinghoek 1 – OGK Brummen – Delft 1 – Winterwijk 1 – Veul Hout.

Divisie 2: BKC 1 – MKB 2 – OGK dames – Alinghoek 2 – Acht om de Lange Zuidbroek – Delft 2 – G en O Groningen (voorheen ONAT) – Acht om de Lange Lochem.
Divisie 3: wordt gevuld met de teams die vorig seizoen hebben gestreden om promotie naar de 2e divisie + de teams die gedegradeerd zijn naar de 3e divisie (voor nu is dit het nieuwe combinatie team van Utrecht/Haarlem; team regio West). Aangevuld met de teams die op basis van resultaten van vorig seizoen het hoogste gemiddelde hebben behaald. Waardoor ook deze divisie 8 teams heeft. teams: Team Regio West – De Kring West Brabant – Leeuwarden – BKC 2- De Boggelaar – Doesburg 1 – MKB 3 – Delft 3
Divisie 4: Entre Nous – ZKB – Utrecht Wieleroord 80 – Malden 2 – BKC 3 – Doesburg 2 – Val Umme – Winterswijk 2.
Divisie 5: zal worden gevuld met teams die op verzoek alleen regionaal willen kegelen. teams: GZU – Alles Om – Onder Ons – ONA – ’t Noorden BKC – Winterswijk

Voor het volgende seizoen (start 2020) zal de wedstrijdcommissie moeten bekijken of we de teams die alleen regionaal willen kegelen nog wel aangesloten kunnen houden bij de landelijke competitie, of dat we voor hen een regionale competitie gaan opstarten. Het gaat nl. een probleem worden als een team van de 4e divisie degradeert en niet in de regio speelt.

Maar voor nu wensen wij jullie allemaal een hele fijne vakantie en nog een hele mooie zomer en voor straks een gezellige competitie met leuke wedstrijden en hoog hout.

De Wedstrijdcommissie. Linda, Chris en Renate