Winnaars 't Touwtje in UKB jubileumtoernooiNa een week van wedstrijden door 12 kegelclubs uit de regio werd op zaterdag 16 september in Utrecht de finale gekegeld van het UKB jubileumtoernooi.

De vijf beste kegelaars van vijf kegelclubs namen het tegen elkaar op in 4x10 ballen. Het was een spannende krachtmeting tussen ’t Touwtje uit Voorthuizen en het Utrechtse DDD.DDD 2e in UKB jubileumtoernooi

’t Touwtje werd met 1510 hout (7,55 gem.) winnaar van de zilveren jubileumbokaal. DDD gooide 1494 hout (7,47).

Erik Bakker gooide 90 hout!Hoogste persoonlijke score was voor Erik Bakker van DDD, die als enige in de hele wedstrijd en voor het eerst een baan van 90 hout scoorde! Het leverde hem een staande ovatie op.

Kijk voor alle uitslagen op ukb.kegelscores.nl. bij JUBILEUM

 

 Na de finale was de feestelijke receptie in de kegelzaal in Sporthal Zuilen. Het bestuur was verrast en verheugd door de grote belangstelling van eigen leden, genodigden en kegelaars van andere kegelbonden.

Mai HoefsVoorzitter Mai Hoefs sprak zijn waardering uit over de Utrechtse kegelaars en de vrijwilligers onder hen die, ondanks het dalende ledental, de kegelsport in Utrecht hoog weten te houden.

 

 

Joop Brouwer en Ans Miete blikten samen geestig terug op het roemruchte verleden van de UKB.Ans en Joop

Voorzitter Harry Timmer spreekt de zaal toeKNKB voorzitter Harry Timmer prees het UKB bestuur en de leden voor de moderne kegelzaal, de zelfwerkzaamheid en uitstekende verzorging van landelijke wedstrijden. Hij herinnerde eraan dat de Utrechtse Kegelbond in 1909 de eerste stappen zette voor de oprichting van de landelijke KNKB.

Ook wethouder Sport Paulus Jansen feliciteerde de 110-jarige bond. Hij sprak het vertrouwen uit dat de voorgenomen herinrichting van Sportpark Zuilen ook voor de kegelsport nieuwe mogelijkheden biedt voor ledenwerving.

Edith van Eijk-Rensen, secretaris UKB

De overige foto's: (gemaakt door Kees Blokker, Jos van Kouwen en Edith van Eijk.)

 Harry Timmer en Mai Hoefs