Alle winnaarsHet belooft een gezellige dag te worden met drie enthousiaste teams uit Haarlem, Breda en Tilburg. Om 10:00 uur komt de eerste bus aan, nog wel die van Haarlem, die zijn vroeg uit de veren gegaan om op tijd op landgoed Asissie te Biezenmortel te zijn.

Zij installeren zich met een kop koffie en een koekje in de Kegelhome van kegelclub W.I.K. Langzaam aan komen ook de spelers van W.I.K. binnen druppelen. En even later is ook het team van Breda van de partij. Iedereen is goed gemutst.

Een aantal teams moesten wat samengevoegd worden omdat een paar deelnemers op het laatste moment toch niet mee konden doen, maar dat kon de pret niet drukken.

Huug van der Velden (Manager van landgoed Assissie) opende het toernooi en heette iedereen welkom in het nieuwe kegelhome van kegelclub W.I.K. en het feest kon beginnen. Met veel enthousiasme werden de eerste ballen gegooid en afgerold.

Iedereen leefde mee met alle deelnemers. Regelmatig hoorde we een juichkreet als iemand weer eens negen hout had gescoord, of een teleurgestelde kreet als de bal van de baan af rolde. De teams onderling leefde erg met elkaar mee, zeker ook door de goede inzet van de vrijwilligers.

Tussen de middag werd er in twee groepen gegeten. Het was jammer dat de catering niet echt goed op zo’n grote groep was ingesteld. Maar dankzij de inzet van wederom de vrijwilligers kwam het toch nog goed.

Er waren een paar te laatkomers, zij konden gelukkig tussen de middag hun ballen gooien.

Na de middag liep de spanning bij diverse deelnemers wat meer op. Velen dachten dat ze toch wel een beker gewonnen hadden. Maar helaas er kan per categorie maar een winnaar zijn.
Rond 17:00 uur was de prijsuitreiking door André Thomissen van de KNKB en Marcel Swaans, voorzitter van kegelclub W.I.K.
Gelukkig vielen alle 3 de steden in de prijzen.

Winnaars gooiers heren zijn:

 1. Pascal Pertijs met 271 hout
 2. Mark Jansen met 248 hout
 3. Karel Herder met 231 Hout

Winnaressen gooiers dames:

 1. Sandra Hirs met 273 hout
 2. Wendy Peters met 193 hout
 3. Cindy Frijters met 190 hout

Winnaars afrollers heren:Winnaars Afrollers Heren

 1. Ad van Ginneken met 303 hout (meer 9 hout gescoord)
 2. Jan van Veen met 303 hout
 3. Rene Mange met 302 hout

Winnaressen afrollers dames:Winnaars Afrollers Dames

 1. Annette Holterhues met 293 hout
 2. Annemiek Halters met 278 hout
 3. Ine Jaspers met 276 hout

Met dank aan Luuk van Dungen die de stand zo goed bijgehouden heeft. De totale score vindt u hier

Al met al was het een zeer geslaagde NK G-kegelen 2017. En we kijken weer uit naar volgend jaar.

Karin van der Velde (W.I.K.)