De tweede ontmoeting in onze divisie vond plaats in het welbekende Zwols Kegelhuis. De eerste wedstrijd was enkele weken geleden reeds gegooid in Doesburg, waar Onat met de volle 7 punten aan de haal ging.

DIGRuim voor half 11 meldden de eerste teams zich al. Een teken dat de deelnemers er zin in hadden. Helaas was het team van Utrecht 3 ietwat verlaat door problemen in het verkeer. Door op het laatste moment een kleine aanpassing in het speelschema door te voeren kon de wedstrijd toch om goed 11 uur worden geopend door Gert Bos. Vrij snel na het gooien van de eerste proefballen kwam het team van Utrecht 3, de heren van DIG, volgens goed gebruik, zingend binnen.

Vanaf de eerste baan ging het team van 8 om de Lange uit Lochem aan de leiding en namen de Zwolse kegelaars een mooie tweede plek in. Helaas zagen zij in het tweede deel van de wedstrijd de Boggelaar uit Warnsveld en ONAT uit Groningen langszij komen en moest Zwolle genoegen nemen met de 4e plek.

De punten zijn vandaag als volgt verdeeld:

Team hout punten
8 om de Lange, Lochem 1393 7
De Boggelaar, Warnsveld 1348 6
ONAT, Groningen 1312 5
Zwolle 1211 4
Doesburg 2 1170 3
Doesburg 1 1151 2
Utrecht 3 1124 1

In de totaalstand gaan 'ONAT' en '8 om de Lange' aan de leiding met beide 12 punten. Zwolle bezet de 5e plaats met 7 punten. (de totale uitslag)

Om de bestaande huisvestingsproblematiek van het kegelen in Zwolle onder de aandacht te brengen heeft het bestuur van de Zwolse Kegelbond de leden van de gemeenteraad uitgenodigd.

Het was fijn om te zien dat een aantal gemeenteraadsleden op onze uitnodiging is ingegaan. Het leek ons een goed idee de gemeenteraadsleden de mogelijkheid te geven om eens achter de schermen te kijken. Er zijn zelfs enkele ballen gegooid….

Dit heeft tot zeer positieve reacties geleid, er zijn afspraken gemaakt om deze kennismaking te vervolgen.

Kortom, wat de ZKB betreft een zeer geslaagde wedstrijddag.

Margriet van Gorkom