Het winnende team uit Winterswijk

Zoals u ongetwijfeld weet, bestaat district Oost-1 uit de ZKB (Zwolse Kegelbond), TKB (Twentsche Kegelbond), en de WKB (Winterswijkse Kegelbond). Traditioneel wordt ieder jaar in het najaar het ABC-toernooi gehouden.

De 3 hoogste gooiers in de A-, B-, en C-klasse van zowel de Dames als de Heren vormen dan een Bondsteam van 18 personen. Per toerbeurt wordt dit toernooi georganiseerd door de deelnemende Bonden.

Ditmaal was de WKB aan de beurt. Op zondag 22 oktober j.l. stroomde het Kegelcentrum Winterswijk vol met enthousiaste kegelaars. Het voelt aan als een soort reunie. Een schitterende wisselbeker is de te winnen trofee op dit toernooi.

Helaas had de ZKB op het laatste moment een afzegging, ook Magnus Bakker van dezelfde Bond raakte na 3 ronden geblesseerd. Op zo’n toernooi is dat geen enkel probleem, want WKB-voorzitter Gerrit Hendriksen en Marinus van Dam, ook WKB met bijna Zwolse roots, waren waardige vervangers.

Gerrit Hendriksen heette iedereen welkom, en klokslag 11:00 uur werd gestart met de wedstrijd. In het verleden waren de onderlinge verschillen in de score meestal klein, doch vandaag waren die groter.

Na ca. 7 uur en 3240 gegooide ballen kon de balans worden opgemaakt. De WKB werd de winnaar en mocht de wisselbeker in ontvangst nemen, de ZKB werd tweede voor de TKB die derde werd.

Er werd 3 maal 90 gegooid, dat deden Marissa Tervoert, Sven Tervoert, en Ben Woordes. De hoogste gooiers per klasse kregen ook een attentie.

Bij de Dames-A was dat Marissa Tervoert, Dames-B Dineke Nijman, en Dames-C Willemien Oonk.

Bij de Heren-A was dat Ben Woordes, Heren-B Gerrit Heegt, en Heren-C Henny te Brummelstroete.

Al met al kunnen we terugkijken op een bijzonder gezellige- en geslaagde kegeldag, die volgend jaar weer voor herhaling vatbaar is.
De volledige uitslag kunt u vinden op de site van de Winterswijkse Kegelbond bij het item “Nieuws”.

Ben Woordes