BekerOp zondag 22 oktober is voor de eerste maal de bekerwedstrijd voor teams in de 3e divisie gespeeld in Malden. Deze pilot was voor de meeste deelnemers een eerste kennismaking met een systeem waarmee de top van Nederland al een aantal jaren om de Beker speelt.

Een gevecht rechtstreeks tegen je tegenstander waar het niet om een superscore hoeft te gaan, je moet gewoon meer hout scoren dan je tegenstander in 10 worpen en kan dan 2 punten binnenhalen voor je team en het team wat de meeste punten verzamelt wint de onderlinge wedstrijd en krijgt daarvoor 2 wedstrijdpunten.

De deelnemende teams zijn via loting verdeeld in 2 poules en spelen een halve competitie tegen elkaar. Het is even wennen, maar al snel heeft iedereen in de gaten hoe alles in het werk gaat en het enthousiasme over deze opzet is bijzonder groot.

Na de poulefase wordt er een kruisfinale gespeeld, waarna de finale gaat tussen de 6 beste teams om de plaatsen 1 t/m 6.

In de strijd om de 3e en 4e plaats wist Den Bosch, Alles Om achter zich te laten na een prachtig gevecht, waarbij Sjef van Wilderen (Den Bosch) zelfs een perfecte serie van 90 hout liet noteren.

Zowel in deze finale als bij de strijd om de 1e plaats stond het na 4 van de 5 deelnemers nog gelijk, dus de spanning was om te snijden.

LeeuwardenDe finale werd beslist door de laatste werpers van Leeuwarden en Alles Om, bij Leeuwarden was dit de enige dame in het gezelschap en zij sleepte de winst voor Leeuwarden binnen. Debbie Roovers was, gecoacht door haar partner Pierre Broersma (5 voudig Nederlands Kampioen) alle mannen de baas.

Zo kunnen wij terugkijken op een zeer geslaagde wedstrijd, op uitstekende wijze georganiseerd door de Nijmeegse Kegelbond met zeer enthousiaste kegelaars.

Gezien de reacties van de deelnemers kan het haast niet anders dat deze pilot zal worden omgezet naar een reguliere wedstrijd waar ieder jaar met veel plezier naar uit zal worden gekeken.

Jaap Pronk