Winnaars Malden A P9053692Winnaars Malden BZondag 5 november was het eindelijk zover, 47 deelnemers waren er aanwezig en iedereen had er zin in. Kegelclub “Veul Hout” had dit jaar de organisatie voor zijn rekening genomen in het mooie Kegelcentrum van de NKB in Malden. De diverse klasses waren mooi verdeeld en het beloofde een spannende strijd te worden.

Na 60 ballen werd de tussenbalans opgemaakt en kon men zich klaar maken voor de finales waarin, volgens oud Nijmeegs gebruik, een serie van 12 ballen werd geworpen door de hoogste 4 in elke klasse. Naast elkaar en tegen elkaar, een echt man/vrouw tegen man/vrouw gevecht.

Tijdens de 60 ballen werden er prachtige scores behaald, zowel in de A als de B, bij de dames en heren was het smullen geblazen.

De deelnemers werden intussen door de organisatie van lekkere hapjes voorzien en de sfeer was optimaal, helaas voor Rini Jas duurde haar wedstrijd maar 10 ballen en moest zij, met waarschijnlijk een hamstring blessure, afhaken.

Tijdens de wedstrijd werden er TV opnames gemaakt voor de locale zender GL8, waar interviews werden afgenomen bij Jaap Pronk en Linda Lemmen. Mooie promotie voor de kegelsport in de regio.

Toen de kruiddampen waren opgetrokken werd duidelijk dat de winnaars in de B-klasse reeds  bijna aangewezen konden worden. Bij de heren had Wiek Heldens (481) 13 hout voorsprong op Kees Blokker (468) als nummer 2 en bij de dames was Yvonne Gerrits (443) met 43 hout voorsprong al helemaal zeker van de titel.

In de A-klasse was dit duidelijk anders, bij de heren zat er 1 hout verschil tussen Ben Woordes (510) en Rutger Pronk (509) en bij de dames zat er tussen Riet Hulleman (464), Carla Bon (462) en Linda Lemmen (460) slechts 4 hout verschil.

In de B-klasse werd er een mooie strijd uitgevochten tussen de finalisten, maar werd er geen verschil meer in de eindstand bereikt. Bij de dames A liet Riet Hulleman er geen gras over groeien en sloeg gelijk een behoorlijk gat met de andere dames. Bij de laatste worpen werd dit gaatje nog enigszins kleiner gemaakt, maar de winnares was bekend.

De heren A was een happening op zich, Ben en Rutger gaven elkaar niets toe, dan stond Ben voor, dan weer gelijk dan stond Rutger weer voor. Het verschil was nooit meer dan een punt. Na 10 worpen stond Ben een punt voor en probeerde hij voor Rutger de lat heel hoog te leggen door een negen te gooien. Deze strategie werd hem helaas fataal, iets teveel risico genomen en de poedel deed een kreet van afschuw door de zaal gaan. Rutger wierp zijn laatste 2 ballen en mocht zich winnaar van HOI 2017 noemen. Deze finales waren een genot om naar te kijken en bewezen eens te meer dat kegelen ook een kijksport kan zijn, waar de spanning per bal voelbaar is.

 Bij de prijsuitreiking werden de winnaars in het zonnetje gezet en kon de organisatie terug kijken op een prachtige kegeldag, waar een aantal deelnemers zich alvast aanmelden voor de volgende editie op zondag  4 november 2018.

De totale uitslag vindt u hier

Tot volgend jaar.

Jaap Pronk