DomtorenVoor de 2e keer werd het UKB Domstadtoernooi gespeeld op zaterdag 11 februari met kegelaars van vijf buitenclubs uit de regio: ’t Touwtje uit Voorthuizen, Natte Spons uit Barneveld, Natte Spons uit Laren, DIG Poedelvrees uit Achterveld en Wieleroord ’80 uit Lopik. Veel bekenden van vorig jaar en een ontvangst met koffie een vruchtenvlaai maakte de sfeer direct heel amicaal en vrolijk.

Het UKB Actieteam had het toernooi tot in de puntjes voorbereid; Ies Meijer had de leiding van het toernooi en samen met Anneke Oskam zorgden zij voor een mooie prijzentafel en allerlei lekkers.

De meeste kegelaars doen niet mee aan KNKB wedstrijden, maar door het overzichtelijke strakke speelschema van UKB wedstrijdleiding Erik en Marianne Bakker, werden de 6x10 ballen in vlot tempo afgewerkt. Tijdens de wedstrijd waren de standen op een TV scherm en via de beamer te volgen. Met het digitale scoresysteem waren de uitslagen direct nadat de laatste bal was teruggerold bekend.

De Winnaars met hun trofeeHenk Brons van ’t Touwtje, Voorthuizen was de onbetwiste hoogste speler met 8,183 gemiddeld.

Bij de dames prolongeerden Gerda Wolswinkel, Nanny Pater en Gré van Woudenberg alle drie hun titel van vorig jaar!

De prijsuitreiking door Ies Meijer en Anneke Oskam was een vrolijke afsluiting van een heel mooie en gezellige kegeldag. UKB Bestuur en Actieteam kregen veel complimenten van de deelnemers. Het bevestigt dat meer competitie de kegelsport leuker maakt.

De UKB kijkt dan ook met plezier en trots terug op deze kegeldag in Utrecht.Het Aktieteam

Kegelclub Dames hout gem.
DIG Poedelvrees, Achterveld Gerda Wolswinkel 466 7,767
DIG Poedelvrees, Achterveld Nanny Pater 427 7,117
Wieleroord ’80, Lopik Gré van Woudenberg 409 6,817
Kegelclub Heren hout gem.
’t Touwtje, Voorthuizen Henk Brons 491 8,183
DIG Poedelvrees, Achterveld Adrie Thomassen 458 7,633
De Natte Spons, Barneveld Arie van Dijk 457 7,617

Edith van Eijk, secretaris