Met gepaste trots willen wij u via deze weg uitnodigen voor een nieuw en fris toernooi, speciaal voor onze junioren tot 25 jaar. (voor een ieder die op 1 januari van dit jaar nog geen 25 was.)
(Let op, het betreft een “open” toernooi dat in dit geval inhoudt dat de deelnemende jeugdleden geen lid hoeven te zijn van bond of vereniging.)

Op zondag 16 september 2018 lanceert de K.N.K.B. een nieuwe wedstrijdvorm voor Junioren en wij noemen dit Toernooi het “NK Trio’s”.

 

Deze wedstrijd wordt gehouden in:

Kegelcentrum “Biezenmortel”
Hindeloop 7
Biezenmortel/Tilburg

U kunt de poster afdrukken en in uw kegellocatie ophangen

De spelregels:

Ieder Trio bestaat uit, hoe kan het ook anders, 3 personen.

Na opgeven van uw deelnemers zal de organisatie middels de bij de bond bekende gegevens en gemiddelden van de deelnemers in eerste instantie duo’s vormen.

De daarvoor benodigde gegevens komen in eerste instantie van het afgelopen jaar gehouden NK Junioren, maar zal indien dit niet bekend is worden opgevraagd bij de bond waar het jeugdlid onder valt.

Een duo wordt samengesteld door de hoogst gekwalificeerde te koppelen aan de laagst gekwalificeerde.

Op deze manier ontstaat er een duo dat onder normale situaties ongeveer een 6,2 gemiddeld kan gooien.

Het vormen van een Trio gebeurt op de kegellocatie zelf.

De K.N.K.B. nodigt de top van Nederland uit om deel te nemen in een duo, en het duo krijgt door middel van loting op de dag zelf een teamlid bij het duo bijgeschreven.

De wedstrijd zelf:

  • Er is geen indeling op basis van kaart of klasse.
  • De wedstrijd wordt gehouden op 4 banen waarop iedere deelnemer 10 ballen gooit en ieder trio dus totaal 30 ballen per baan gooit.
  • Na afloop van de wedstrijd zal het Trio met het hoogste totaal/gemiddelde, de wedstrijd winnen, maar zullen er gedurende de wedstrijd extra prijzen worden verzorgt.
  • De organisatie beraamt zich nog op een extra invulling van de wedstrijd, meer hierover op de wedstrijddag zelf.

De door de junioren gegooide gemiddelden mogen worden gebruikt als kwalificatie voor de NK Junioren die dit jaar op 4 november wordt gehouden in Doesburg.

Benodigdheden voor inschrijving, vóór 6 september 2018:

  • De volledige naam van de deelnemer/deelneemster, samen met de geboortedatum.
  • Indien beschikbaar, het K.N.K.B. inschrijfnummer.

(Let op, iedere deelnemer/deelneemster is verplicht zich te kunnen legitimeren, ter controle van naam en leeftijd.)

Gebruik hiervoor het inschrijfformulier dat bij deze brief wordt meegezonden. Dit inschrijfformulier is aan alle clubsecretarissen verstuurd en zal later op deze site worden gepubliceerd.

Bovenstaande te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., vóór 6 september 2018.

Benodigdheden bij aanmelding aan de baan op 16 september 2018:

  • Legitimatie van de deelnemer/deelneemster, en indien van toepassing, het inschrijfbewijs van de K.N.K.B..
  • Sportschoenen.

Deelname geschiedt op eigen risico en er kunnen foto's worden gemaakt ten behoeve van onze website. Door uw opgave gaat u akkoord met de eventuele publicatie. Bezwaar hiertegen moet u bij aanvang van de wedstrijd indienen!

Met vriendelijke kegelgroet,

Wedstrijdcommissie K.N.K.B.