DubbelbalOp veler verzoek zal de wedstrijdcommissie dit jaar een Nationaal kampioenschap voor duo’s organiseren.
Er zal in 2 klassen worden gespeeld, de indeling vindt plaats naar het gemiddelde van de duo’s.

Een poster voor promotie van deze wedstrijd in uw kegelhuis klik hier

De duo’s, die een gemiddelde van 80 of meer hebben komen uit in de 1e klasse en de duo’s die een gemiddelde van onder de 80 hebben zullen in de 2e klasse uitkomen.

Het gemiddelde van een duo wordt bepaald door de bij de K.N.K.B. bekende gemiddeldes van de spelers/sters bij elkaar op te tellen en door 2 te delen. Een voorbeeld: mw. De Wilde heeft een gemiddelde van 77,5 en haar partner dhr. Erg-Rustig heeft een gemiddelde van 83,5 dan is het gemiddelde van dit duo (77,5 + 83,5 = 161,0 ) / 2 = 80,5. Dit duo zal dus in de 1e klasse uitkomen.

Uit dit voorbeeld wordt al duidelijk dat een duo kan bestaan uit: 2 dames, 1 dame en 1 heer of 2 heren.

Dit kampioenschap zal op 2 dagen worden gespeeld, op zaterdag 17 november zullen de 2e klassers het tegen elkaar opnemen en een dag later zullen de 1e klassers de strijd met elkaar aangaan.

Beide wedstrijden vinden plaats op de banen van de Haarlemse Kegelbond. Iedere deelnemers/ster gooit 6 keer 10 ballen, een duo zal in totaal op 120 ballen uitkomen. De spelers/sters van een duo gooien na elkaar.

Omdat er maximaal 24 duo’s kunnen deelnemen aan dit kampioenschap zullen er indien er meer aanmeldingen in een klasse zijn, voor die klasse voorrondes worden gespeeld. Deze voorrondes zullen plaatsvinden in het weekend van 20/21 oktober. De eventuele voorronde voor klasse 1 zal op 21 oktober te Delft worden gespeeld, alle deelnemers zullen daar 60 ballen gooien.
De eventuele voorronde voor klasse 2 zal op 21 oktober te Utrecht worden gespeeld, alle deelnemers zullen daar 60 ballen gooien.
Bij meer dan het verwachtte animo bestaat de mogelijkheid dat er ook op 20 oktober voorrondes worden gegooid.

In beide kegelhuizen is het kegelscores systeem aanwezig en dus is het verloop in het land “live” te volgen.

De beste 24 duo’s uit de voorrondes zullen in het weekend van 17 en 18 november in de resp. klasses uitkomen. Als er geen voorrondes gespeeld behoeven te worden omdat het aantal inschrijvingen in de resp. klasse niet groter is dan 24 duo’s dan zullen alle duo’s in die klasse automatisch worden geplaatst voor het kampioenschap van 17 en 18 november te Haarlem.
De wedstrijden - ook de voorrondes - starten om 11:00 uur, wij verzoeken u om 10:30 uur aanwezig te zijn om het kegelscores systeem van de juiste namen te voorzien..
De gebruikelijke regels zijn van toepassing, echter er zullen geen proefballen gegooid kunnen worden.

U kunt uw duo-aanmelding tot 1 oktober 2018 mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., o.v.v.: de namen van het duo – registratienummer KNKB – gemiddelde van de deelnemer.

Met vriendelijke kegelgroet,
Wedstrijdcommissie K.N.K.B.